CÂND SCRIU...

Când plouă

Mi-e dor să alerg în ploaie. Să nu mai existe nimic altceva decât senzaţii: muşchii dezmortiţi, respiraţia sonoră, durerea din piept, nevoia de mişcare, chef de viaţă şi ruptura aceea dureroasă, dar eliberatoare,  de cordoanele omblilicale pe care singuri le croşetăm de propriile noastre concepţii şi prejudecăţi şi din desişul cărora uităm să ieşim.

Aşadar, alergaţi în ploaie, fară să vă opriţi, fără să gândiţi că doare altceva decât renaşterea. Deschideţi gura şi lăsati picăturile de apă să vă pişte de limbă, ascultaţi batăile ploii pe maşinile parcate, calcaţi în băltoace şi udaţi-vă până la piele, lăsaţi sudoarea şi apa să se amestece şi să vi se prelingă pe frunte, pe gât, pe şira spinării.
Iesiţi din case, din faţa televizoarelor, din propriile zăbale înlănţuite cu grijă în jurul viselor create demult, când aveaţi curajul să visaţi. Nu mai calculaţi calorii, rezultatele de la referendum, sporurile pierdute sau câştigate, TVA-ul….

Respirati strada.

Dacă simtiţi miros de flori de grădină, de tomberoane pline, de pufuleţi din căruciorul unui copil sau de rahat ud, nu strâmbaţi din nas. AŞA MIROASE VIAŢA!

Multumiţi îngerilor şi dracilor umani din viaţa voastră. In special cei din urmă nu au apărut întâmplător, ci cu scopul de a vă sparge cochiliile, deci nu blamaţi pe nimeni, după şoapta coruptă a instinctului iniţial. Luaţi totul cum se rulează în faţa ochilor. AŞA E LUMEA!

Acceptaţi tot ce vă trece prin minte. Nu alungaţi nimic! Şi dacă în haosul gândurilor apare un chip pe care aţi vrea să-l ucideţi şi apoi să-i daţi viaţă cu mâinile voastre, nu vă mai puneţi întrebări. AŞA E IUBIREA!

Alergaţi în ploaie şi nu vă opriti decât la roşul semaforului. Alergati până vă doare într-o parte şi în cealaltă, până când inima devine târnăcop, gata să spargă pieptul, până când gâtul se astupa şi vă sufocă, până când sufletul pare că se măreşte şi vrea să se spargă.

N-o să păţiţi nimic.

Alergaţi până la durere, căci senzaţia de după e binefăcătoare.

2 thoughts on “Când plouă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *