Cum reușim să nu răcim!?

Cum reușim să nu răcim!?

Cam așa a început…

– Sunt gata, mami! strigă Ioana, coborând scările. Eu fac o pauză lungă, mă uit la ea și încerc să nu râd. De fiecare dată când râd, o văd cum se închide în ea și se rușinează, și exact acest sentiment al ridicolului nu aș vrea să i-l cultiv în mod exagerat.

Așadar, mă uit la ea. Se îmbrăcase singură: fustă de dantelă peste pijama, geaca de piele, mărgele și coronița cu „diamante”. Atunci i-am făcut și poza, pentru că aveam telefonul în buzunarul pijamalei.

– Gata pentru ce, iubita mea?

– Pentlu dinozauli!

Uitasem! I-am promis că o ducem la dinozauri, dar a plouat…
– Ioana, sunt tare mândră de tine că te îmbraci singură, doar că afară e cam răcoare pentru pijama.
– Dal am și haina cu neglu (geaca). Și n-o să lăcesc pentru că am luat și dicamentul (medicamentul) singulă!

În momentul ăla, cum să vă spun? Mi s-au înmuiat gleznele și mi-a vâjâit capul. În jumătate de fracțiune de secundă am vizualizat că lăsasem pe masă analgezicele mele pentru durerea de mână, splimentele de imunitate… am înlemnit.
– Ioana! Ce medicamente ai luat!? Am zis speriată, fără să îmi dau seama că o pot speria și pe ea. A ezitat și m-a privit confuză.

– Ioana, spune-i lui mami ce ai luat, te rog! Hai, arată-mi… îmi pulsau venele tâmplelor.
Și atunci, cu mișcări ezitante, mi-a arătat buzunarul. Îndesase în el sticla de Sambucol, care era în frigider și pe care și-o luase de acolo încă de dimineață :))).

Am fost întrebată ce este Sambucol și de ce i-l dau Ioanei, în urma postării despre cum s-a lăudat ea că și-a luat singură „dicamentul” ca să plecăm la dinozauri mai repede. Așa că am scris un articol – sper eu – foarte cuprinzător, despre acest produs și despre motivele pentru care l-am ales pentru familia mea.

Menționez de la început este că întregul conținut al acestui articol nu este publicitar. I-am contactat pe reprezentanții Sambucol pentru a le cere permisiunea de a scrie strict în calitate de client mulțumit de un produs care, în timp, și-a dovedit, pentru noi, eficiența și pe care îl recomand cu tot sufletul.

Cei care mă cunosc știu foarte bine că am și eu câteva convingeri de nestrămutat, susținute pe pilonii încăpățânării. Una dintre aceste convingeri este că medicamentele ar trebui evitate până în momentul în care este cu adevărat nevoie de ele. Aplic regula aceasta și iată că noi nu am mai luat medicamente de ani buni (în afara de paracetamol – în cazul meu – pentru durerea de mână).

Prefer să previn îmbolnăvirea, în special în sezoanele reci, așa că optez pentru câteva suplimente simple, clare și sigure, pe care le luăm constant, în funcție de necesitate. Și iată că de ani buni, nu ne-a sâcâit nici măcar o răceală.

Când vine vorba despre copii – în speță Ioana, căci ei îi pot da acum și alte suplimente pentru imunitate (în afară de vitamina D), lucrurile stau așa: citesc întotdeauna eticheta și optez pentru produsele 100% naturale sau cu ingrediente cât mai curate.

Ioana, nu știu dacă v-am spus, e un Taur în adevăratul sens al zodiei. Ar alerga desculță și prin zăpadă. Nu suportă căciula, mănușile sau șosetele și ar sta în rochița și la minus trei grade. Prin urmare sunt foarte precaută în privința ei când vine vorba despre creșterea imunității. I-am dat Sambucol zilnic, în doza recomandată vârstei și iată că am trecut peste iarnă fără nicio zi de febră, muci sau tuse.

Sambucol este un supliment alimentar pe bază de soc, fără coloranți și fără arome artificiale, care a intrat firesc în familia noastră și a rămas. Am auzit de Sambucol încă de pe vremea când nu era în România, dar mi-l recomandase o prietenă foarte dragă, ce locuiește în Franța. Cum nu l-am găsit atunci pe piață, am uitat de el, până când, dintr-o coincidență, l-am regăsit și la noi, anul trecut.

Am luat mai întâi pentru Ioana – la început varianta sirop – Sambucol for Kids + Vitamina C (5 ml/zi), însă ulterior i-am luat și jeleurile (2 bucăți/zi, pe care abia le așteaptă) și variantele pentru adulți.

(Întreaga gamă de produse Sambucol este disponibilă în diverse forme de prezentare, pentru ca fiecare să poată opta pentru produsul cu care rezonează. Poți consulta Ghidul de Referință pentru mai multe informații.)

Acum, că a venit primăvara și văd sau aud în jur doar vești despre oameni răciți (deopotrică copii și adulți), mă minunez încă o dată ce norocoși am fost să nu contactăm nicio viroză, deși nu am limitat neapărat contactul cu cei din jur, mai ales că soțul merge zilnic la serviciu.

Cele 5 motive pentru care eu cred în Sambucol:

– pe scurt, motivul principal este foate simplu: noi n-am mai răcit, în speță Ioana. Deloc. Demult timp. Așa că funționează. Pe lung, explicația este că Sambucol are o concentrație extrem de mare de fructe, respectiv substanța activă (antociani sau antocianine) din soc negru, despre care se știe că este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali.

eticheta produsului este curată, iar ingredientul principal nu este sub formă de extract, decoct sau alte tipuri de forme modificate ori diluate. În sticluțele de Sambucol găsești doar sucul de soc negru în stare naturală și extrem de concentrată. Din acest motiv nu are interdictii nici pentru femei gravide sau care alăptează (cazul meu). O sticluță de 120 ml de Sambucol conține sucul a aproximativ 350 de bobițe de soc.

– este un produs de mare notorietate la nivel European și US (a fost lansat în 1991, chiar dacă în România a pășit de curând),

– produsele sunt absolut sigure pentru orice condiție/stadiu al vieții (au inclusiv o variantă sugar free, pentru diabetici). Produsul a prins și mai mult în lumea științifică, în studiile asupra fructelor de soc, deoarece structura siropului de Sambucol este cât de poate de apropiată de cea a fructului de soc, în starea lui naturală.

– se administrează super-ușor și are un gust delicios (atât de delicios încât copilul ar vrea peste doza recomandată lui – mare lucru pentru un supliment sănătos, care să nu-ți facă puiul să se ascundă sub pat, doar când vede lingurița).

– este puternic imunostimulator! De aproximativ un an jumătate încoace, „chestiile” astea nebune care se află printre noi și care le-au încătușat zâmbetele sub mască au schimbat cu totul percepția asupra vieții, sănătății și libertății de mișcare. Așadar, eu am considerat necesar să fiu și mai precaută decât de obicei și să optez pentru consumul de suplimente naturale care cresc rezistența organismului.

În această perioadă îi dau Ioanei siropul de soc pentru a o pregăti pentru grădinița la care va merge după sărbătorile Pascale. Îi cresc imunitatea constant, pentru că acum riscul de îmbolnăvire mă sperie de două ori mai mult, prin prisma faptului că bebe Bogdan e încă mic și trebuie foarte bine protejat.

Socul este folosit de secole ca remediu natural și este printre alimentele cu cea mai mare capacitate antioxidantă din lume – dublă față de oricare alt fruct (conform scalei ORAC: Oxygen Radical Absorbance Capacity = Capacitatea de Absorbție a Radicalilor Liberi ai Oxigenului). Ca termen de referință, socul conţine flavonoide și are capacitate antioxidantă dublă față de afine sau merișoare. Antioxidanții întăresc sistemul imunitar, prin neutralizarea efectului dăunător al radicalilor liberi.

Faceți o încercare! Garantez că funcționează!

Sambucol pentru copii și bebeluși (ca de altfel și unele variante pentru adulți), este îmbogățit și cu vitamina C (și zinc, cele pentru adulți), bine cunoscute pentru capacitatea lor de a susține sistemul imunitar.

Vi-l recomand cu toată convingerea pentru că după vacanța prelungită de Paște, când copiii au stat acasă (și foarte mult în casă), reintrarea în colectivitate poate fi un teren ideal de reproducere a germenilor care provoacă răceli și gripe, mai ales că aceștia pot supraviețui pe suprafețele din clasă și până la 72 de ore. În plus, iarna și primăvara pun o presiune mai mare pe sistemul imunitar (cald în casă, frig afară, aer uscat, cei din jur bolnavi). Rezistența organismului poate fi crescută prin suplimente eficiente, care să facă acest lucru. Sambucol® stimulează simplu și eficient sistemul imunitar al copiilor (și nu doar al lor), pentru o rezistență sporită.

Bonus sănătos, pentru cei care au ajuns până aici cu lectura :))

V-am spus că am contactat reprezentanții Sambucol pentru permisiunea de a scrie despre produs și pentru a solicita informații suplimentare. (Mă interesa să știu mai multe despre variante Sambucol pentru bebeluși, acum că Ioana urmează să intre în comunitate și poate aduce acasă diverși crocobauri care să îl afecteze pe Bogdan). Am reușit, astfel, să adun în articol tot ce trebuie știut pentru a putea lua acest supliment în cunoștință de cauză și, mai ales, pentru a-l putea oferi copiilor pentru fortificarea sistemului imunitar.

Reprezentanții Sambucol s-au arătat foarte deschiși în ceea ce privește informațiile solicitate și, spre surprinderea mea, propunerea lor a fost aceea de a acorda un cod de reducere personalizat cititorilor, prin urmare, dacă doriți să achiziționați aceste produse de pe www.sambucol.ro, prin aplicarea codului mamipematura25 veți avea reducere de 25% (!!!!) și transport gratuit la comenzi de 175 lei.

În plus, au fost atââââât de drăguți încât mi-au oferit, CADOU pentru toți cititorii Mami pe mătură, care folosesc codul mamipematura25, o sacoșă eco-friendly, din fibre naturale, ca să ajutăm și planeta prin reducerea utilizării pungilor din plastic! Pașii mici fac diferența!

Puteți, însă, achiziționa aceste produse și de la alte magazine/farmacii online, după preferințe, însă m-aș bucura să beneficiați de cadourile pe care Sambucol vi le oferă, ca cititori ai blogului meu, direct de pe WWW.SAMBUCOL.RO :). Indiferent de unde le achiziționați, însă, vă recomand să încercați acest produs pentru că acțiunea socului este minunată! Pentru orice vârstă!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.