Desert cu bezea și jeleu din fructe de pădure

Desert cu bezea și jeleu din fructe de pădure

Mi-am dat seama că n-am mai postat de ceva vreme o rețetă dulce pe blog. E ok 🙂 . Recuperăm.

Aseară am făcut un desert delicios cu jeleu din fructe de pădure, acoperit cu o bezea pufoasă și ușoară. Nu doar că e foarte simplu de făcut, dar arată și spectaculos. În plus… îl ai tot week-end-ul :).

Pentru blat

 • 220 gr făină (eu am avut un amestec de 110 gr. făină de grâu și 110 gr. făină de migdale, însă se poate folosi exclusiv făină albă)
 • 200 ml lapte (vegetal sau de vacă)
 • Coaja de la o lămâie bio
 • Un plic praf de copt
 • 3 gălbenușuri

Pentru jeleu

 • 500 gr fructe de pădure (am avut mix congelat)
 • Zeama de la 1/2 lămâie bio

Pentru bezea

 • 3 albușuri
 • O lingură zeamă lămâie

Procedura este foarte, foarte simplă. În 45 de minute, maxim, prăjitura este gata. Trebuie doar lăsată să se răcească bine, înainte de servire.

Așadar, pașii.

1. Se adorm copiii, pentru cea mai mare siguranță și libertate de mișcare.

2. Într-un bol se mixează gălbenușurile cu Green Sugar Gold (puteți folosi 150 gr. Green Sugar Clasic sau 75 gr. Green Sugar Premium 1:2).

Când crema obținută și-a schimbat puțin culoarea, adăugați restul ingredientelor și mixați din nou: coaja de lămâie, laptele, făina și praful de copt.

Compoziția rezultată, amestecată omogen, se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie cu copt. Eu am avut forma rotundă, clasică, de tartă, din yena (și a ieșit totul în formă de tort), dar puteți coace prăjitura și în forma normală, pătrată sau dreptunghiulară (latura de aprox. 30 cm)

3. Blatul se lasă la cuptor 20-30 min, la 180 grade (aici e în funcție de iuțimea cuptorului). Trebuie urmărit să nu se ardă :).

4. Între timp, cât blatul se coace, puneți pe foc fructele de pădure (pot fi orice fructe preferate. Dacă optați pentru fructe mai cărnoase, adăugați și câteva linguri de apă în vas, pentru a le fierbe foarte bine.

Când fructele capătă consistența dorită, de gem, se adaugă zeama de lămâie și apoi Green Sugar Gelifiant cu Agar-Agar și se mai fierb 5-6 minute. Păstrăm acest timp de fierbere, în timp ce amestecăm fructele, să nu se lipească, tocmai pentru fi siguri că Agar-Agarul se va întări, la răcire.

5. Între timp, blatul prăjiturii va fi gata și, cât e încă fierbinte, cu o lingură se scobește în interior, înlăturându-se o bună parte din centru. Mare atenție, însă, să nu decupați prea mult, pentru a distruge baza.

La mine s-a trezit și puiul mic, așa că l-am luat în brațe și am scobit prăjitura împreună. Piciorușul din poză nu e ingredient, ci asistent :).

7. Între timp, puneți cele 3 albușuri în robotul de bucătărie și batețile spumă (sau mixați-le cu mixerul). Adăugați și 2-3 linguri de Green Sugar Pudră (în funcție de cât de dulce vă doriți bezeaua) și zeama de lămâie. Opriți robotul când albușurile au devenit o spumă fermă.

6. În locașul format se toarnă jeleul, încă fierbinte. Apoi acoperiți totul cu bezea și dați, din nou, la cuptor, 10 minute la 180 grade. Bezeaua va căpăta o nuanță aurie. Opriți apoi cuptorul și scoateți prăjitura sau lăsați-o în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a se răci.

Înainte de servire, decorați cu fructe de pădure proaspete :).

Week-end plăcut!

*Pentru necunoscători, Agar-Agar este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine rosii , bogat în micronutrienți importanți, care ajută la obținerea sațietății și la pierderea în greutate. Descoperit în jurul anului 1660 în Japonia, sub numele de kanten, Agar-Agar-ul a fost folosit în alimentație, în locul gelatinei.

 • Ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv
 • Ajută la obținerea sațietății și favorizează pierderea în greutate
 • Intărește oasele
 • Ajută la prevenirea anemiei
 • Poate regla zahărul din sânge

Leave a Reply

Your email address will not be published.