CÂND SCRIU...

Dicţionar de chestii proprii

DEFINIŢIA CRIOGENIEI: când orice element gastronomic reușit se adoarme în congelator, în așteptarea degustării în doi.

DEFINIŢIA DECENŢEI – elementul non-chimic care deosebeşte omul de jivină

DEFINIŢIA DORULUI – când timpul mă umple cu tine și mă golește de mine.

DEFINIŢIA FUZIUNII – când te ating şi mă continui.

DEFINIŢIA FLUXULUI ŞI REFLUXULUI – Când golful mi-e umplut cu valul tău,/ Iar marea ta, spre mine te atrage,/ Şi când îmi pleci, caşti între noi un hău,/ Iar valu-ți lasă vid, când se retrage.

DEFINIŢIA GRĂDINĂRITULUI – când îmi plouă somnul cu tine şi-mi înfloresc toate visele sădite demult.

DEFINIȚIA LĂCOMIEI – A nu-mi ajunge-o viață de dimineți cu tine/ A vrea dobanda dublă la sărutari depline,/ A te fura din toate și-a te lipi de sine,/ A te avea cu totul și-a te-mpărți cu mine.

DEFINIŢIA IUBIRII – Când autosuficienţa de sine/ se înlocuieşte cu nevoia de tine.// Când a-ţi calca o camaşă, dimineaţa/ e ca şi cum ţi-aş mângâia faţa.// Când tot ce am, e de neconceput/ să nu fie şi-al tău, de la-nceput.// Când dispare orice antagonie/ între „te vreau” şi “am nevoie”.// Când lângă tine se deschide universul/ şi-n lipsa ta, dispare sensul.

DEFINIŢIA ÎNDRĂGOSTIRII – cand pe firmamentul unui service auto citeşti “DEZMIERDĂRI” în loc de “DEZMEMBRĂRI” şi nici măcar nu eşti contrariat.

DEFINIȚIA PROCREERII – șahul în care lași NEBUNII să conducă, dai mai multe TURE, ataci REGELE, predai REGINA, sari pe CAL în galop și lași PIONII liberi.

DEFINIŢIA PROVOCĂRII – Când realizezi cât e de tare/ Să te întreci, cu cineva,-n răbdare!

DEFINIŢIA PORŢILOR DESCHISE – când ai vrea ca celălalt să-ţi umble liber prin gânduri şi suflet, ştiind că nu există nori ascunşi care să-i întunece plimbarea sau bălţi care să-i alunece pământul de sub picioare.

DEFINIŢIA PROPORȚIONALITĂȚII DIRECTE – o săptămână este cu atât mai lungă cu cât intensitatea somnului de luni dimineața este mai mare.

DEFINIŢIA RĂBDĂRII – Când zarea se transformă-n pleoape/ Și vezi prin vitralii mioape,// Când rătăcești pe drumul înainte/ Și pierzi în ceață sensul din cuvinte, // Când în clepsidre nu mai agiți nisipul/ Și te-nfrățești cu somnul și cu timpul, // Când încetezi să mai măsori departe/ Și stai s-aștepți ca semnul într-o carte.

DEFINIŢIA RELAXĂRII – când dai glas doar vocilor care știu să tacă.

DEFINIŢIA SOCIAL MEDIA – cartierul rezidențial al fericirilor construite pentru ochii celorlalți.

DEFINIŢIA NON-SENS-ULUI – Nu mi-aş da viaţa pentru tine. Ar fi un non-sens… Eşti viaţa mea. Pot doar da viaţă din tine.

1 thought on “Dicţionar de chestii proprii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *