După 8 ani împreună, am decis să rămânem într-o relație deschisă

După 8 ani împreună, am decis să rămânem într-o relație deschisă

De opt ani, am avut același partener la cafea, dimineața. Opt ani, neîntrerupți. Problema este că acea “criză de la 40 de ani” nu e un mit… Încă nu am 40 (nu mai e nici mult până atunci), însă sunt ușor precoce în privința crizei despre care spuneam. Mi se întâmplă… Recunosc că am cedat ispitei și, de comun acord cu dulcele meu partener, am început o nouă etapă: suntem, în prezent, într-o relație deschisă.

Să detaliez, așadar… pentru că e mai bine să aflați direct de la mine. În fond, în viața oricui poate interveni nevoia de schimbare, nevoia de altceva, nevoia de experiențe și gusturi noi, nevoia de tine însăți, într-o altă versiune.

Timp de opt ani, eu am folosit același îndulcitor. Zi de zi! De opt ani am renunțat la zahăr și am folosit doar Green Sugar. Totul până de curând, când am încercat zahărul de cocos… Ce gust, ce textură! Ce caramel minunat am făcut!!! A fost primul pas strâmb în această relație pe care o credeam indestructibilă. Momentul T zero al pierzaniei… Au urmat și alții… Xylitol, Eritritol, sirop de Agave, sirop de Yacon. Cu sinceritate, mărturisesc acum și combinațiile de trei: Eritritol + Xylitol + Stevia, care mi-au plăcut… vai, Doamne… O nebunie de ispite și dezmăț, un curcubeu de nuanțe de dulce cu diferite intensități, pe cerul gurii mele.

Green Sugar… Te iubesc, dar… am dat de gustul xylitolului și… cum să spun… Cred că e timpul să mă văd și cu alți îndulcitori, la cafea. Sau la o prăjitură. Sau în crema aia demențială de zahăr ars, care iese perfect cu zahărul de cocos… Green Sugar… It’s not you. It’s me…

Așadar, mă declar fan îndulcitori naturali, fără restricții. Sigur, am un top personal al acestora și vă voi da detalii, căci tare bine este să ai libertatea de a alege partenerul potrivit pentru cafeaua dimineții de miercuri, știind că joi dimineață poți trece rapid la un alt profil de gust. Și asta fără să te apese nicio vină.

Edulcorem și Steviorem sunt noile game de îndulcitori naturali pe care le-am luat sub aripa poftelor mele de dulce. Sunt produse tot de Laboratoarele Remedia, deci, cu alte cuvinte, râdem, glumim, dar nu părăsim incinta. Știți bancul, nu-i așa? (Cine nu-l știe, să-mi scrie în privat, că i-l spun. E tare funny).

Aceste două game au venit ca o completare a ofertei Laboratarelor Remedia de îndulcitori naturali, având ca public țintă, evident, populația care trece, la orice vârstă, prin “criza de 40 de ani” și dorește și altceva în afară de stevia.

Îndulcitorii din gamele Edulcorem și Steviorem sunt 100% naturali și se completează reciproc, exact ca într-o familie. Mă rog, o familie mare, gen Ewing sau ceva de genul (generația ’82-’84 știe despre cine vorbesc), în sensul în care ce nu poate face unul, cu siguranță, poate celălalt.

EDULCOREM – este brandul care dorește să ofere cea mai mare ofertă de îndulcitori naturali în stare pură, prin urmare aici sunt disponibili: Xylitolul, Erotritolul și Zahărul de cocos (momentan lipsește din stoc, dar urmează să coloreze, din nou, gama) și siropurile de Agave, Yacon (și, în curând, cel de Curmale și de Orez).

STEVIOREM – este gama care combină extractul pur de stevia rebaudiana cu îndulcitorii de mai sus, rezultatul fiind un minunat gust dulce, cu diverse puteri de îndulcire (1:2, 1:3, 1:4), dar cu mult mai puține calorii decât îndulcitorul respectiv, în stare pură (excepție face Eritritolul, care are zero calorii).

Și acum, dați-mi voie să vă fac cunoștință cu noii mei prieteni. Vă invit să citiți despre fiecare dintre ei. Sunt foarte potenți, dulci, discreți și sigur, dar SIIIIGUR, vă vor convinge să renunțați la zahăr!

Îi puteți achiziționa cu 15% REDUCERE de pe www.laboratoareleremedia, dacă folosiți codul MAMIPEMATURA la plasarea comenzii. Bonus, cu același cod, beneficiați de 15% reducere la toate suplimentele de pe site!

Edulcorem Xylitol – este obținut din coaja de Mesteacăn Finlandez și este de calitate superioară. Xylitolul este un poliol cu indice glicemic 7, gustul său este dulce şi răcoritor și conține aproximativ jumătate din caloriile zahărului. Se găseşte, în mod natural, în fibrele multor fructe, legume, cereale, scoarţa mesteacănului. Nu determină apariţia cariilor, ba chiar este recomandat pentru că ajută la menținerea igienei cavității bucale. Îl găsiți disponibil la 1 kg și la 500 gr.

Edulcorem Eritritol – este un îndulcitor natural obținut din porumb nemodificat genetic, fără calorii şi fără indice glicemic. Puterea de îndulcire este de 70% din cea a zahărului, (7-8 g eritritol este echivalent cu o linguriţă de zahăr). În mod natural, se găseşte în anumite fructe şi legume. Produsul se absoarbe repede, cu şanse reduse de a produce balonare sau efecte laxative. Eritritolul este primul poliol natural, obținut din porumb sau drojdie de bere, printr-un proces patentat de fermentație naturală, cu ajutorul microorganismelor nepatogene Moniliella pollinis. Produsul fermentat se filtrează și se recristalizează, rezultând un ingredient foarte pur, silmilar la aspect și la gust cu zahărul. Nu determină apariția cariilor, contribuie la mineralizarea dinților și este un bun antioxidant. Este stabil la coacere, fierbere, congelare. Îl găsiți disponibil la 1 kg și la 500 gr.

Edulcorem Zahăr de cocos – extras din nectarul florilor de cocos, are mai puțină fructoză decât alți îndulcitori (30-40%), un indice glicemic mult mai scăzut decât cel al zahărului (35-54) și, în medie, 18 calorii/linguriță. Gustul său este apropiat de cel al caramelului. Nu provoacă fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Îl găsiți disponibil la 800 gr (va reveni pe stoc în curând).

Edulcorem Sirop de Agave – este un îndulcitor 100% natural, cu indice glicemic redus. Are mai puține calorii decât zahărul, dar o putere de îndulcire cu 25% mai mare. Este un bun înlocuitor al zahărului si este sigur pentru utilizare în dieta copiilor și a femeilor însărcinate. Siropul este produs din sevă de AGAVĂ ( o plantă din familia fructelor suculente, originare din Mexic), prin evaporare la o temperatură de 45°C, care însă nu distruge enzimele și vitaminele conținute de plantă. Îl găsiți disponibil la flacon de 350 gr.

Edulcorem Sirop de Yacon – îndulcitor 100% natural, obținut din rădăcina proaspătă a plantei cu același nume, printr-un proces de prelucrare (extragere, filtrare și evaporare), care nu afectează proprietățile naturale. Siropul de yacon este o sursă naturală de fructo-oligozaharide, având în același timp și rol de prebiotic. Furnizează un număr mic de calorii, fiind astfel o excelentă alegere în diete. Rădăcina Yacon este o sursă bună de: Vitamina C, Calciu, Potasiu, Fosfor.  Îl găsiți disponibil la flacon de 350 gr.

Steviorem Xylitol + Eritritol + Stevia 1:2 – combinație 100% naturală, fără materii prime modificate genetic, minunată pentru aluaturi fără zahăr. Acest îndulcitor, unic pe piața românească, păstrează calitățile Xylitolului și ale extractului de stevia, dar se bucură de și mai puține calorii (față de xylitolul pur). Puterea de îndulcire de 1:2 este un alt avataj pentru că se utilizează o cantitate de două ori mai mică de îndulcitor față de cantitatea de zahăr pe care o folosești în mod normal, dar cu același nivel de dulce. Este disponibil la 500 gr.

Steviorem Cocos + Stevia 1:4 – este un îndulcitor cu ingrediente 100% naturale, din extract de înaltă puritate de frunze de Stevia/Stevia rebaudiana (rebaudiozida M) și zahăr de cocos. Rebaudiozida M are un gust foarte apropiat de cel al zahărului și o putere de îndulcire de până la 300 de ori mai mare decât a acestuia, dar fără calorii.
Zahărul de cocos este un produs 100% natural și nerafinat. Se obține prin evaporare din nectarul florilor palmierului de cocos. Nectarul dulce este evaporat până devine un caramel gros, după care este uscat și măcinat până devine o pudră cristalizată. Zahărul de cocos are o aromă apropiată de cea a caramelului și este una dintre cele mai naturale alternative ale zahărului. Are un indice glicemic scăzut și un conținut bogat în vitaminele B1, B2, B3, B6, vitamina C și minerale (potasiu, magneziu, zinc, fier), precum și o mare parte de tipuri de aminoacizi.
O linguriță STEVIOREM COCOS 1:4 = aprox. 4 lingurițe de zahăr!!!

Steviorem Eritritol + Stevia 1:3 – Îndulcește natural și non-caloric prăjituri sau băuturi (calde sau reci). Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Nu fermentează. Are o putere de îndulcire triplă față de cea a zahărului, zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat în diete și pentru persoanele diabetice (în cadrul unei alimentații echilibrate) sau cu fenilcetonurie (care nu pot metaboliza fenilalanina conținută de aspartam). Fără materii prime modificate genetic.

Aveți, mai jos, micile dovezi ale multiplelor mele opțiuni dulci:

Leave a Reply

Your email address will not be published.