Fără zahăr, dar nu fără dulce

Fără zahăr, dar nu fără dulce

Toți cei care-mi vin în vizită, văd câte „ceva” de la Green Sugar peste tot prin bucătărie (cel puțin). Prin urmare, acesta nu e un articol publicitar. E doar opinia mea asupra unor produse mega-minunate, care m-au convins prin gust și calitate și pe care CHIAR le consum(ăm), încă de acum patru ani. Că, între timp, cei care sunt în spatele produselor mi-au devenit prieteni de suflet, asta se știe, dar nu înseamnă nicidecum că aș consuma Green Sugar doar de dragul lor și, cu atât mai puțin, nu aș scrie despre ceva, dacă n-aș fi pe deplin convinsă că produsul în sine merită.

Am scris mai demult despre beneficiile Green Sugar – îndulcitorul care m-a convins să renunț definitiv la zahăr și să nu-l mai achiziționez. Nu spun aici că sunt total împotriva zahărului, în ideea că nu refuz tot timpul prăjiturile bune, cozonacul sau patiseria :), dar le-am redus foarte mult, așa că mă mândresc cu un consum foarte redus de zahăr (efectiv), dar cu un consum cât se poate de normal de dulciuri cu Green Sugar. Diferența nici nu se simte.

N-am să vă spun, în termeni prea tehnici, de ce e bun Green Sugar. Au făcut-o ei pe site-ul lor, iar cei care doresc să se informze, o pot face acolo. Pentru mine, produsul lor este cel mai bun pentru că:

  • este 100% natural, din doar două ingrediente: stevia de calitate superioară (nu stevia chinezească, cea care îți face gura pungă) și eritritol – obținut din fermentația naturală a porumbului nemodificat genetic.

Sunt mulți care spun „Green Sugar e scump”. Da, comparativ cu zahărul sau cu îndulcitorii artificiali, acesta este un produs cu prețul ridicat, dar comparativ cu ravagiile pe care zahărul, stevia chinezească, zaharina sau alți îndulcitori artificiali le pot face în corpul nostru….cred că e nepotrivit să mai vorbim în termeni de „scump” sau „ieftin”.

Și da, prețul este ridicat (mi s-a explicat) din cauza calității premium a ingredientelor. Furnizorii materiei prime sunt cei mai buni pe piața de profil. În plus, Green Sugar este realizat printr-un proces mecanic, în care cele două ingrediente se calibrează cu atenție, fără a mai fi adăugat niciun alt element chimic.

  • Este ideal pentru toate dulciurile pe care eu le prepar în casă.

Spun asta pentru că nu m-am încumetat, până acum, să fac dulciuri tradiționale prea complicate – cum ar fi cozonacul. A încercat mama, în schimb, dar din păcate Green Sugar nu ajută coca să crească spectaculos, așa cum se întâmplă când folosim zahăr, însă cozonacul iese la fel de gustos, chiar dacă nu foarte pufos.  În schimb, eu am încercat zeci de rețete de dulciuri cu Green Sugar (mai ales când aveam blogul culinar – pe care l-am închis din cauza faptului că trebuia să gătesc mai tot timpul, pentru a avea articole postate constant, și deja luasem în greutate), iar Green Sugar s-a comportat ideal în toate aceste rețete.

  • Îndulcește la fel ca zahărul, dar are zero calorii și zero indice glicemic și, cel mai important, NU schimbă gustul.

Pentru mine, asta este cea mai minunată caracteristică. Îmi amintesc că în adolescență descoperisem zaharina și eram tare bucuroasă că nu mai pun zahăr în cafea. Mă strâmbam la fiecare înghițitură, dar rezistam stoic, în ideea că nu are zahăr și nu mă îngraș. În plus, auzisem și că zahărul, în combinație cu cafeaua, contribuie la pierderea calciului din organism.

Iată de ce Green Sugar e o plăcere în plus: pentru că e singurul îndulcitor de pe piață care îndulcește similar zahărului și nu îți lasă gustul  amărui astringent de stevie, pe care ți-l aduc ceilalți îndulcitori. Nu degeaba, Green Sugar – produs 100% românesc – a câștigat locul întâi la Congresul Șteviei din Berlin, în 2014. Ei bine, pentru că e chiar cel mai bun de pe piață!

În plus, pot face cu el orice tip de deserturi, de la prăjituri la cuptor la înghețate. Gustul rămâne același, este stabilizat și nu schimbă cu nimic savoarea deserturilor.

  • Mai nou….. au scos produse noooooooi!

De anul trecut, gama Green Sugar crește ca Făt Frumos, cu produse fără zahăr și gusturi delicioase.

SWEETIE – Preferatele mele – bomboanele moi din cacao, cu înveliș de ciocolată albă colorată cu șofran, sfeclă și spirulină. Sunt de departe preferatele mele, un fel de M&M fără zahăr, absolut minunate și jucăușe. Ideale și pentru a decora prăjiturile, sunt recomandate copiilor cu vârsta de peste 3 ani (pentru că sunt micuțe și există riscul de înec), așa că până mai crește Ioana….more for me!

bty

GREENTELLA – cea mai bună cremă tartinabilă de cacao pe care am mâncat-o vreodată. Greentella – este clar apusul Nutellei, pentru cei care chiar vor să reducă în mod considerabil consumul de zahăr. Greentella nu are nici ulei de palmier (un lucru extraordinar), fiind produsă cu unt de cacao de la Callebaut. Prefer să nu țin Greentella la frigider, astfel încât ori de câte ori am poftă de dulce, pentru că îmi place să fie moale și ușor de întins pe prăjituri.

GAMA CIOCOLATELOR – o ciocolată extrem de fină și foarte bună la gust. Nici nu se putea altfel, pentru că cei de la Green Sugar folosesc ciocolată belgiană de la Callebault, îndulcită exclusiv cu Green Sugar, atât pentru producerea bănuților de ciocolată albă, cu lapte sau amăruie, cât și pentru sferele de cereale integrale, îmbrăcate în ciocolată (preferatele mele sunt cele pudrate cu praf de zmeură lichefiată, pentru că gustul dulce acrișor al zmeurei se combină perfect cu cel al ciocolatei amărui.

GAMA DULCETURILOR ȘI GEMURILOR – produse 100% natural, din fruct, Green Sugar și pectină. Eu nu prea sunt adepta dulcețurilor sau gemurilor pe pâine, așa că prefer să îmi adaug 1-2 lingurițe în iaurt sau chefir.

GAMA NAPOLITANELOR – e mi-nu-na-tă! Nu m-am dat niciodată în vânt după napoilitane, nici în copilărie, însă acestea îmi plac foarte mult. Green Sugar a scos pe piață napolitane cu arome naturale de zmeură, cacao, lămâie și frișcă cu vanilie. Au foarte multă cremă, iar foile de napolitană sunt insesizabile.

GAMA CEREALELOR INTEGRALE – pentru dimineți cu gust dulce, natural. Preferatele mele – batoanele cu cacao și unt de cocos, fără conservanți, aditivi sau uleiuri nocive! Noile cereale Green Sugar sunt acum într-o gamă variată, pentru toate gusturile, de la fulgi de porumb și sfere cu cacao, până la musli și batoane delicioase, ideale pentru gustările dintre mese de la școală sau serviciu. Eu le prefer în combinație cu laptele (inclusivecel vegetal), iaurtul, kefirul sau chiar consumate ca atare.

}n orice caz. Mai multe detalii despre dulciurile lor, pe www.greensugar.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.