Green Sugar – În sfârșit, dulce cât pot duce, 100% natural, cu 0 calorii!

Green Sugar – În sfârșit, dulce cât pot duce, 100% natural, cu 0 calorii!

Nu doar că l-am descoperit de curând, dar deja a devenit o pasiune. Și nu exagerez!

Că tot se apropie nunta, mă chinui cu principiile Dukan de ceva timp. Sigur că au dat roade, dar dieta, fiind restrictivă în privința fructelor în primele două faze, mi-a acutizat pofta de dulce care poate deveni, uneori, insuportabilă. Și pentru că nu e indicat să dăm frâu liber unei bridezilla cu glicemia scăzută…am găsit soluția ideală. Green Sugar!

100% natural (căci este un produs obținut din extract de Stevia Rebaudiană și eritritol – ingredient obținut din porumb, prin fermentație cu o drojdie) și, CEL MAI IMPORTANT, are ZERO calorii și ZERO indice glicemic!

Sigur, e un îndulcitor din ștevie, ca mulți alții de pe piață, dar cei care au încercat astfel de produse aș vrea să aibă răbdarea de a citi până la capăt. Eu însămi sunt adepta produselor sănătoase (cu cât sunt mai românești, cu atât mai bine) și am încercat tot felul de îndulcitori de la plafar, în ideea de a înlocui zahărul, căci alternative naturale și sănătoase la acesta, există. Problema era, de fiecare dată, aceeași: modificarea gustului dulce. Odată cu bonusul de “natural și puține calorii” al îndulcitorilor de pe piață, venea și dezavantajul gustului amărui al șteviei. Și numai plăcere nu ai, dimineața, când îți bei cafeaua îndulcită cu o chestie care îi compromite savoarea. În fond, papilele tale sunt cele care suferă. Și ridurile din jurul ochilor. 🙂

IMG_4380-31Așadar, chiar dacă nu (mai) cred în Peter Pan, “praful magic” din viața mea e acum Green Sugar. A apărut la fix, când căutam alternativa sănătoasă la zahăr, și de atunci îl cam folosesc în orice, căci Dukanul mă obligă la iaurt 0%, de mi s-a acrit și firul de păr. Cu un pliculeț de Green Sugar și câteva seminte de goji și chia, transform  iaurtul într-un desert la orice oră. Sâc!

Nu mă opresc numai la îndulcitul cafelei sau al iaurtului. Tot la capitolul “dulciuri sănătoase care nu se depun pe niciunde”, am gătit cu același minunat Green Sugar și cheesecake (fără blat, tot din cauză de Dukan), cu brânză dulce 0.2% și goji, brioșe din ovăz și biscuiți din ovăz pentru cafeaua de dimineață. În fine, i-am mâncat și la alte ore, căci nu m-am putut abține. Și asta, fără remușcări!

Ideea este următoarea: Green Sugar se gătește fără probleme, la temperaturi de până la 200 grade, fără să schimbe gustul prăjiturilor, al budincilor sau al altor preparate!

Dincolo de cafeaua pe care îmi permit, din nou, să o beau dulce, Green Sugar mi-a redat plăcerea – de data aceasta, nevinovată – a laptelui cu cacao, pentru că folosind lapte 0,1% și cacao degresată, nu se mai pune problema de îngrășare.

IMG_4403Că îmi plac dulciurile, asta nu e tragedie. Partea proastă e că ele lasă urme, greu de îndepărtat, dacă nu am dispoziția necesară să îmi bulbucăi ochii ca la melc, pe banda de alergare, și să-mi simt inima zvâcnindu-mi în gât. Însă pentru că oricum sunt mereu foarte atentă la ingredientele lucrurilor noi pe care le cumpăr, am făcut și o mică cercetare, asta ca să știți că recomandarea e bine argumentată și nu pur subiectivă.

Spre deosebire de alți îndulcitori – chiar și cei naturali, de pe piață, deci tot pe bază de ștevie – Green Sugar este primul al cărui gust a fost stabilizat. Denumit și „zahărul verde”, Green Sugar este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, care menține echilibrul glucozei în sânge și stimulează secreția de insulină, reglează mecanismul gastro intestinal și stimuleză activitatea cerebrală. Faină treaba asta!

In plus, nu fermentează, crește nivelul energetic al organismului, scade pofta de dulce sau pofta de mâncare! E testată!

Este recomandat persoanelor aflate la dietă, care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație, iar în cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiana creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac.

Nu produce carii și nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici, are acțiune anitibacteriană și antifungică, nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat.

Vă spun eu! E tare!

IMG_4410Nu are în compoziție materii prime modificate genetic (de fapt, nu are nimic altceva în compoziție decât cele două ingredient natural menționate mai sus), se prelucrează termic (vezi pozele prăjiturilor) deci…spor la gătit.

Dacă vreți rețete…just ask!

In plus, am căutat avantajele și dezavantajele consumului celorlalți îndulcitori de pe piață, inclusiv ai zahărului. Nu vreau să plictisesc pe nimeni dar, iată:

  • Zaharul rafinat, este o sursă bogată în substanțe chimice și toxice. Chiar dacă la origine, zahărul brut conține un număr însemnat de nutrienți vitali pentru buna starea organismului, pe măsură ce este procesat, îi pierde, aceștia fiind înlocuiți cu substanțe chimice și toxice. In momentul în care este supus procesului de rafinare, în compoziția zahărului ajung substanțe deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic și dioxidul de sulf. Un număr însemnat de nutriţionişti numesc zahărul rafinat „moartea albă”, după carne, el ocupând primul loc în scurtarea vieţii. Înşelător prin gust, stârneşte în organism o furtună de dezechilibre şi, cu toate acestea, nu multă lume ştie că dulciurile, pe lângă faptul că provoacă diabet, favorizează depunerile de colesterol şi supun inima la eforturi suplimentare.
  • Xylitolul este un zahăr alcool (poliol), ce se găsește în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarța unor copaci. Are gust și aspect similar zahărului dar spre deosebire de zahăr lasă în gură o senzație răcoritoroare. Xylitolul din comerț se extrage, în special, din coceni de porumb sau scoarță de copac, are indice glicemic scăzut (7), comparativ cu cel al zahărului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar conținutul caloric este cu 40% mai scăzut decât cel al zahărului. Nu se cristalizează, deci nu poate fi folosit asemenea zahărului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificaţie. Adio prăjituri…
  • Fructoza/glucoza este un îndulcitor natural care se găseşte în fructe şi este întrebuinţată şi în industria alimentară. Glucoza/fructoza se regăseste cel mai des în produsele dulci pentru că este mai ieftină decât zaharoza, zahărul adevărat obţinut din sfeclă sau trestie de zahăr. Cel mai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asupra riscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condiţiile în care aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul şi poate duce la obezitate.
  • Indulcitorii sinteticiau dezavantajul, după cum le este si denumirea, de a nu fi produși naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost și vor mai fi  controverse legate de siguranța acestor produși. Actualmente există mai mulți îndulcitori sintetici utilizați în diverse țări:

Zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus în alimentație. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa în sarcină nu este recomandată. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezintă particularitatea de a lasa, în gură, un gust ușor amărui.

Aspartamul este un îndulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic și fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacienții cu fenil-cetonurie. Are o putere de îndulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toți aminoacizii de altfel). Studii stiinţifice au acuzat aspartamul, pe care îl bem odată cu sucurile light, ca fiind dăunător asupra sănătăţii, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale şi ameţeli.

IMG_4400Ciclamatii sunt săruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zahărului. O tabletă de ciclamat de sodiu conține aproximativ 100 mg substanță activăm iar doza maximă admisă este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce înseamnă 1-3 tb pe zi.  Datorită unor efecte adverse , nu este aprobat în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene.

Așadar, recomand cu toată inima Green Sugar. Incercați măcar o dată! Este un produs al Laboratoarelor Remedia și, din câte am înțeles, se găsesște și în farmacii, însă cel mai avantajos este să îl comandați direct de pe site. Se găsește sub formă de stickuri (pentru cafea și ceai), la pungă de 1 kg sau borcan de 350 gr (pentru gătit), sub formă de comprimate  și sub formă de lichid! Il puteți COMANDA aici!

Un produs românesc de la Laboratoarele Remedia!

Leave a Reply

Your email address will not be published.