MĂMICEALĂ

Mamă neascultătoare, copil fericit

Știu că într-o zi vei simți nevoia să te desprinzi de mine… Încet-încet, etapă cu etapă, așa cum se desprind frunzele copacilor, toamna, doar pentru a renaște mai puternice și mai frumoase, în primăvară. N-am să grăbesc nimic. Te voi lăsa să te desprinzi blând, în ritmul tău, pentru că știu că doar așa vei renaște din tine, puternică și sigură, și vei deveni omul care ți-e scris să fii. Îți mulțumesc că ne-ai ales pe noi pentru călătoria ta.

Mi te-am dorit atât de mult, încât n-am să-ți iau nimic din micile tale drepturi la fericire, așa cum o înțelegi tu astăzi, deși sunt păreri în jurul nostru care strigă ce “trebuie” să facem. Așa că dormi, puiul meu, cât dorești tu, dimineața. Atât timp cât casa noastră e singurul tău univers sigur, n-am să te arunc în bratele niciunui program organizat, doar pentru că unii ar spune că e timpul să facem asta. N-am să-i ascult… pentru că  vreau să-ți începi fiecare zi atunci când îți place. Va fi timp și pentru dimineți grăbite.

Te-am cerut în viața mea cu atâta ardoare, încât nu îți voi refuza niciodată îmbrățișările pe care le ceri și de care ai atâta nevoie. Așa că întinde-ți mânuțele spre mine oricât de des, căci nicio altă fericire nu-mi pare mai mare decât atunci când te ceri în brațele mele, chiar dacă auzim și păreri care spun că te voi învăța prost sau că te voi răsfăța prea mult. Cum ar putea căldura îmbrățișărilor să devină, vreodată, o lecție proastă pentru tine? N-am să le ascult… pentru că vreau să știi că în brațele mele vei găsi mereu căldura și încrederea de care ai nevoie, în orice moment. Am să te țin în brațe mult, atât cât vei vrea.

M-am rugat atât de mult să vii, încât acum nu aș putea să îți iau plăcerea cu care îți cauți singură sânul și te cuibărești la pieptul meu, hrânindu-te din el. Așa că cere-mă, puiule, ori de câte ori ți-e foame, sete sau, pur și simplu, îți vrei porția de liniște și iubire, chiar dacă sunt voci care spun că ai crescut prea mult pentru a te mai alăpta. N-am să le ascult… pentru că azi, nevoia ta de mine este primordială liniștii suflețelului tău, iar bătaia inimii mele este, încă, muzica cea mai lină pentru tine. Știu că “țiți” nu este doar unul dintre primele tale cuvinte rostite, ci poate prima nevoie resimțită și articulată conștient.

M-am bucurat atât de mult că ai venit, încât acum nu te voi trimite să stai între cei patru pereți ai camerei tale, deși lucrurile erau planificate astfel. Așa că dormi cu noi, puiule, în patul mare al lui mami și tati, chiar dacă unii ar spune că relația de cuplu este amenințată de prezența ta permanentă. N-am să-i ascult nici pe aceștia… Cum ai putea tu, vreodată, fi o amenințare pentru noi? Suntem doi oameni maturi și știm că nevoia ta, de a ne simți lângă tine în timpul nopților lungi, este cel mai important lucru pentru dezvoltarea ta armonioasă, iar prezența ta este, de departe, un liant puternic, nicidecum un separator.

Sunt atât de fericită că ești în viața mea, încât am să-mi dau silința să fiu și eu, mereu, lângă tine, la doar un moment distanță. Așa că fă ce simți, iubirea mea. Joacă-te, explorează, râzi sau plângi. Cheamă-mă! Cere-mă tot timpul, căci ăsta este dreptul tău și menirea mea, chiar dacă sunt voci care spun că fiindu-ți disponibilă în orice clipă, îți vei găsi teren propice pentru șantaj. Cum poți tu oare șantaja prin plâns, când încă nu știi cum să îți exprimi altfel temerile, disconfortul, nevoile sau suferința? Cheamă-mă, puiule, ori de câte ori simți nevoia de mine. M-ai ales cu un motiv și nu am dreptul să te dezamăgesc.

Știu că în curând, mult prea repede pentru mine, îmbrățișările mele vor fi înlocuite de jucării și prieteni. Aș vrea să știi, însă, că aici – la pieptul meu – va fi mereu locul tău și că, indiferent cât de mare vei crește, nu trebuie să te rușinezi niciodată să te refugiezi în brațele mele. Nu ai nevoie de cheie!

Știu că “țiți” va deveni o amintire, iar curiozitatea ta de copil te va mâna, în curând, spre locuri care se cer explorate, luându-ți răbdarea cu care acum încă te liniștești ascultându-mi bătăile inimii. Aș vrea, însă, să știi că inima mea va bate tot timpul pentru tine.

Știu că patul mare al lui mami și tati nu va fi, mereu, cuibul liniștitor. Totul este deja pregătit pentru când vei dori intimitatea celor patru pereți ai camerei tale. Aș vrea, însă, să știi că ne va despărți doar un perete și că vei avea mereu loc între noi, ori de câte ori vreun vis urât o să-ți tulbure somnul.

Sper că într-o zi vei avea și tu propriul copil. Știu că și tu ai să ignori părerile care îți vor spune cum să-l crești. Dacă viața îmi va îngădui să fiu lângă tine și atunci, aș vrea să știi că, indiferent de alegerile tale, voi ști că e dreptul tău să nu asculți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *