Mami, fii cu ochii pe soțul tău!

Mami, fii cu ochii pe soțul tău!

A trecut și Valentine’s Day, iar pentru mulți soți ziua a fost relaxată, pe motiv că „asta nu e sărbătoare românească” sau că „acest concept este preluat de la americani, să mai vândă magazinele niște plușuri cu inimioare”. Dacă amândoi credeți că Valentine’s Day este o idioțenie la fel de mare ca Halloween-ul (că doar nu ne iubim doar la mijlocul lui februarie, așa cum nu murim la final de octombrie), atunci, pe principiul „gând la gând”, nu vor fi niciun stres și nicio supărare în familie. Nici pentru el, că nu știe ce să-ți cumpere, și nici pentru tine, că nu ai primit nimic sau că – și mai grav – ce ai primit nu îți place.

Lucrurile se complică ușor după Valentine’s, pentru că vin Dragobetele. Și Mărțișorul. Și 8 Martie. Așa că el nu mai are nicio scăpare. Teoretic.

Ce vreau să spun este că unii bărbați trec pe sub furcile caudine în această perioadă și, oricât s-ar strădui să cumpere cadoul perfect, nu reușesc să-l nimerească, mai ales dacă sunt tipi practici, care nu au nicio legătură cu fashion-ul și trend-urile. Sunt unii bărbați care, dacă îi rogi să îți bată un cui în perete ca să agăți un tablou, dar constată că nu ai unealta care îți trebuie, fii sigură că de 8 martie îți vor cumpăra un ciocan. Și nu, nu e vina lor că nu știu cum e treaba cu atențiile romantice. Ei cumpără ciocanul ăla cu toată dragostea (și chiar este o dovadă că le pasă)… Îl iau exemplu pe soțul meu. Primul cadou pe care l-am primit de la el, la începutul relației noastre, când romantismul era în floare, a fost o căciulă și un fular. Groase. Foarte groase și fără nicio legătură cu partea estetică… pentru că omul a văzut că nu purtam, dar mă plângeam de frig și de dureri de cap. Alt cadou „romantic”, chiar în perioada începutului de primăvară, a fost un suport telescopic pentru pantofi, ca să nu îi mai țin pe toți împrăștiați la intrare.

În timp, lucrurile s-au reglat. Cu greu, însă acum pot spune că în cei aproape zece ani de când suntem împreună, omul meu a învățat cam ce să îmi ia și ce nu, dar asta nu pentru că, dintr-o dată, și-a dezvoltat un al șaptelea simț, ci pentru că a observat ce îmi place. Așa că în ultima vreme nu mai dă greș pentru că intră în același magazin de cosmetice – Yves Rocher – și cumpără de acolo ce i se pare mai interesant. Ultima dată mi-a luat, printre altele, și demachiantul Pur Bleuet, cu albăstrele bio, dar nu pentru că știa exact ce este, ci pentru că i s-a părut foarte cool cum stă separat lichidul în recipient – jumătate albastru, jumătate transparent.

Dacă și soțul tău încă mai pășește instabil pe terenul cadourilor și transpiră abundent în această perioadă de primăvară, din cauza lipsei de inspirație pentru darul perfect, cred că e momentul să schimbi puțin tactica. Ce-ar fi să-i lași copiii în grijă și să îți cauți singură ce îți place? Știu că sunt zile în care e greu să-ți găsești peria de păr, să îți schimbi hainele de casă cu unele elegante, să îți pui pantofi cu toc sau să găsești un motiv pentru a-ți ruja buzele, deși ți-e dor de rujul acela roșu, cu care îți stă atât de bine. Știu că sunt multe de făcut în casa, că hăinuțele se murdăresc continuu și așteaptă mereu să fie spălate, iar curățenia nu se termină niciodată.

Sigur că poți aștepta zilele de sărbătoare, în care el să fie cel care îți cumpără ce ți-ai dorit sau măcar te trimite la o cafea cu prietenele, în timp ce stă cu copiii, însă, în cazul în care lucrurile astea nu se vor întâmpla, fă-ți singură micile plăceri. Acelea care sunt doar ale tale. Te asigur că asta îl va bucura și pe el, căci nimic nu liniștește mai tare un soț, decât o soție care radiază de bucurie.

Apropo de Yves Rocher și de demachiantul care stârnește până și interesul bărbaților, să știi că luna aceasta îl primești CADOU, la achiziționarea oricărui nou rimel din gama lor de curând lansată. Și, da. E timpul să îți iei unul nou, nu crezi?

Eu recomand produsele lor nu doar pentru calitatea foarte bună, ci și pentru filosofia din spatele acestora: la Yves Rocher, machiajul este doar un instrument pentru a te simți bine cu tine, cea care ești: autentică, faină, cu o frumusețe aparte, doar a ta. Menirea machiajului nu este aceea de a te transforma în altcineva. Pentru Yves Roche, „mai frumos” înseamnă „mai autentic”, mai aproape de particularitățile și atuurile naturale, care trebuie scoase în evidență, nu ascunse.

Mie, produsele lor îmi transmit un vibe pozitiv, pe care îl comunică atât prin miros și ambalaj, cât și prin efectele asupra corpului – mă refer aici la gelurile de duș care miros demențial (preferatele mele sunt cele cu lăcrămioare sau cafea), la cremele de corp, care îți lasă pielea foarte catifelată (recomand Laptele de corp cu argan și trandafir bio, care te îmbracă, efectiv, în aroma verii). Un alt produs pe care îl iubesc este crema hidratantă de față, Hydra Vegetal. Mi-a reparat, efectiv, tenul, după ce am revenit din spital, cu Bogdan. Din cauza măștii, pe care a trebuit să o port acolo, aproape în permanență, dar și a căldurii din acea aripă a spitalului, tenul s-a deshidratat complet, începând chiar să se descuameze, pe anumite porțiuni. Crema aceasta a făcut minuni în rehidratarea pielii și cred o bună perioadă de timp nu o voi mai schimba cu o alta.

Nu mă lungesc prea mult! Ce vreau să spun este că avem nevoie de jucăriile noastre pentru îngrijirea personală. Și ce ocazie mai bună de a-ți înnoi puțin trusa de cosmetice, decât această perioadă? Începe măcar cu un singul obiect! Unul singur! Alege-ți, de exemplu, rimelul care îți place cel mai mult și stai cu ochii pe soțul tău, dar nu ca să vezi ce face, ci ca să îl lași să te vadă. Fii sigură că și lui îi e dor de privirea aceea a ta, de pe vremea când erați doar voi doi, când aveai timp pentru machiaj și pentru schimbat pantofi, pentru călătorii și pentru nebuniile de început. Nu o lăsa pe mami de acum să o înghită pe femeia de atunci. Sunteți două într-una și asta e minunat. Trebuie doar să îi dai voie fiecăreia să se exprime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.