CÂND SCRIU...

Propunere de strategie pentru ieșirea din criză.

Mai în glumă, mai în serios, eu propun o soluție pentru ieșirea din criză. Este cât se poate de clar că nu vom supraviețui mult în condițiile actualelor decizii, luate cu atât cinism și nepăsare de guvernanții noștri impotenți și frustrați (poate și de aceea se răzbună pe cei mai slabi, dar mai în vigoare decât ei). Este posibil să fim cobaii unui experiment absurd, pentru că domnii noștri aflați la putere au citit abia acum teoria lui Darwin și vor să o verifice, așa că au pariat în ședințele lor de guvern (unii că da, alții că nu), cum că părintele evoluționismului ar avea sau nu dreptate, iar ei ne creează cadrul optim în lupta pentru existență și supraviețuire a celui mai puternic.

In orice caz, eu vin cu o propunere pentru depășirea crizei. Intotdeauna, formula cea mai de succes în afaceri a fost aceea de win-win….așa că, de ce să nu fim, măcar odată, inteligenți? Să dăm România în arendă. Deja nu mai e loc pentru orgolii personale și nici colective. Bucuria de a fi român nu mai vibrează în nicio inimă….poate doar în ale acelora care nu au aflat că Iliescu nu mai este președinte și încă își duc viața în creieri de munte. Așa că haideți să tranșăm România cu linii invizibile și să cautăm părinți adoptivi pentru fiecare din bucățile rezultate:

– să dăm Transilvania turcilor. Pentru că nu există nicio îndoială asupra priceperii lor în a face turism, pentru că ei au și mare și munte, dar nu au minunile noastre medievale…așa ca le-aș da-o în grijă, să o conserve, să o înflorească, să ne aducă turiști, să investească, să păstreze profitul, dar să beneficiem și noi de pe urma lor. A se vedea că nu aș da Transilvania ungurilor, pentru că s-ar putea să o pierdem de tot. Așa…turcii ar avea de traversat cealaltă jumatate de Românie, până să ajungă să-și administreze bucata primită în arendă..și e posibil să investească și în infrastructură…tot pentru confortul lor.

– să dăm litoralul nemților. În fond, tot ei au administrat și litoralul bulgăresc și iată ce minuni au facut. Nu ne-ar strica nici nouă să avem o mare curată, sclipitoare, cu nisipuri de platină (asta ca să nu ne acuze de plagiat), cu magazine, cu terase arătoase, în care să te îmbie chelnerii politicos, încă de la mijlocul falezei.

– să împărțim Carpații în trei felii, câte una pentru francezi, americani și englezi. Iata cum putem oferi și condiții de concurență loială și constructivă. Pentru că fiecare se va lupta, care mai de care, să fie primul…și așa vom avea și noi șanse să ne mândrim cu munți bogați, curați, vizitati.

– să dăm Băraganul (cu tot cu București) japonezilor. Aia au știut să scoată toate minunile și din piatra seaca. Ne-ar aprecia pământul mănos și ar aduce roboțeii să îl cultive cum trebuie. Pentru că …la noi nu mai avem nici cine, nu mai avem nici cu ce să ne ocupăm de agricultură.

– Să dăm Guvernul… la naiba. Pe asta…chiar nu l-ar lua nimeni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *