Să scoatem lucrurile noi, din dulap. Și să ne bucurăm de ele!

Să scoatem lucrurile noi, din dulap. Și să ne bucurăm de ele!

Pandemia ne-a ajutat să ne așezăm în noi, să ne cunoaștem mai bine, să stăm de vorbă cu noi înșine. Lumea o luase parcă la un trap nebunesc, în goana pentru atingerea obiectivelor. Planeta bolnavă ne-a forțat să stăm un pic în case și ne-a așezat față în față cu noi înșine, pentru a face pace sau a ajunge, măcar, la un armistițiu. Nu toți au reușit asta, dar în fiecare școală există și elevi care repetă clasa… Nu e niciodată timpul pierdut, pentru nimeni, să reîncerce. Acum, însă, a început o nouă etapă și un alt fel de frică s-a cuibărit în sufletele noastre. Întrebări se nasc pe buzele tuturor, dar rămân nespuse, încă acoperite de speranța că va fi bine.

 Îmi doresc o lume sigură pentru copiii mei, pentru noi. O lume curată, cu principii sănătoase, o lume în care siguranța și libertatea să fie printre valorile primordiale. Cine nu își dorește asta, de fapt?

E important, pentru copiii noștri, să rămânem calzi și calmi. Să nu-i lăsăm să ne absoarbă fricile și angoasele care cresc în noi, să le continuăm rutinele care le consolidează sentimentul de siguranță și să le fim alături în explorările lor. Am citit azi un mesaj minunat, care a fost balsam pentru sufletul meu, încercat de teama ultimelor zile. Nu l-am mai găsit, pentru a-l prelua, dar am să încerc să redau aici idea principală. Era un mesaj al unui preot, care spunea să nu ne mai frământăm cu privire la lumea incertă în care ne creștem copiii, căci ei au venit aici știind foarte bine ce pot schimba și cum să facă lucrurile mai bune.

E un mesaj optimist și dătător de speranță, care m-a făcut să realizez că misiunea noastră, de părinți, este aceea de a le face viața cât mai luminoasă, în fiecare moment al existenței lor, atât cât ne stă în putință.

Așa că, odată cu primăvara asta indecisă, am schimbat o parte din programele pe care le aveam până acum. Unul din ele: nu mai țin lucrurile bune, pentru zile mari. Am văzut asta la mama și, cumva, era firesc să adopt aceeași idee, prin care tot ceea ce e am frumos, prețios sau nou, ar trebui pus bine, pentru zile cu semnificație aparte.

În week-end am așternut pe pat, pentru prima data, o lenjerie pe care am comandat-o de curând – evident, pentru sărbători sau pentru casă nouă,  “pentru ca să fie acolo” sau pentru un alt scop mai înalt, pe care nici măcar nu l-am preconizat. N-am mai cumpărat niciodată, până acum, lenjerie albă. E foarte interesant, dacă stau bine să mă gândesc, cum acasă, toate lenjeriile mele de pat au pe ele imprimată o poveste, însă ori de câte ori am căutat o locație pentru vacanță, lenjeria albă a fost, mereu, o condiție. Dacă în fotografiile camerei vedeam pe pat cearceafuri colorate, pentru mine era un motiv suficient să nu optez pentru locația respectivă. Fiecare cu piticii lui, nu?

Asociez lenjeria de pat albă cu vacanța și relaxarea, cu paturile impecabil aranjate, în timp ce lenjeria colorată era, pentru mine, un element mult prea familial. În fond, când mergi în vacanță, nu vrei să te simți ca acasă, în ciuda faptului că “nicăieri nu e mai bine” ca aici. Mi-au rămas în amintire câteva locații care contrazic zicala aceasta 😊.

Pentru prima dată, cum spuneam, am ieșit din paradigma lenjeriei colorate și am comandat, pentru acasă, lenjerie din industria horeca – aceea din bumbac gros și plăcut la atingere, de un alb imaculat, care se calcă impecabil și care se întinde atât de bine pe saltea. Mi-am dorit dintotdeauna, dar n-am luat, considerând că este un produs exclusivist. Declicul s-a produs când am cunoscut-o pe Mihaela, o mămică de doi băieței, care a devenit inclusiv membră a grupului AntrepreMAME (proiectul prin care îmi doresc să scriu povestea din spatele cât mai multor afaceri ale mamelor din România) și care gestionează un business cu articole hoteliere. Principiul din spatele afacerii ei este unul foarte frumos și justificat (o femeie, în fond, găsește justificare pentru orice, nu?): Mihaela dorește să convingă, prin articolele sale, la prețuri foarte accesibile, că este posibil să aduci calitatea premium și detaliile fine, în intimitatea propriei locuințe. Această calitate a produselor pentru care optezi denotă, în fond, respectul pe care îl ai pentru tine însăți.

N-am cum să nu vă recomand, în primul rând, lenjeriile de pat. Au acea țesătură groasă, deasă și trainică, ce rezistă la spălari repetate. Sunt impecabile!

Calitatea lenjeriei în care dormi este, de fapt, un bilet de acces către calitatea somnului sau a momentului de relaxare. Cine nu se simte bine în vacanță, într-un hotel de cinci stele? Lenjeriile de pat din industria hotelieră au o calitate aparte, care rezistă în timp și rezistă multiplelor spălari și apretări, la temperaturi ridicate. Iată un aspect care merită menționat: calitatea garantează rezistența în timp a unui obicet achiziționat, lucru care face ca investiția să fie una foarte smart. Faza faină, în cazul Mihaelei, este că ea oferă aceste produse la prețuri foarte accesibile, din punctul meu de vedere. Ca să vă dau un exemplu concret, un set de lenjerie de pat dublu costă 209 lei (220x240cm). In decembrie, am achiziționat cu 189 lei, de dragul copiilor, tot de pe un site (subliniez asta, pentru că shoppingul onine are marile lui dezavantaje), un set de lenjerie cu Moș Crăciun, subțire și alunecoasă ca o foie de ceapă, care se strânge sub noi, în timpul somnului. Returnarea m-ar fi costat și costul transportului, dar și alți nervi inutili, așa că am decis să o păstrez ca distracție sezonieră, calitatea ei oricum nepermițând o utilizare îndelungată.

În luna februarie, după ce am cunoscut-o pe Mihaela și am cerut detalii clare în privința produselor, am comandat un set de lenjerie de pat din bumbac de damasc, un set de prosoape albe (nici prosoape albe nu am, în schimb bifez toate culorile curcubeului la acest capitol) și un halat de baie pentru Ioana, căci cel vechi (cu o poveste aparte, pe care o voi scrie curând), îi rămăsese mic.

Rezultatul? În primult rând m-am convins că “iarna nu-i ca vara“ și că “albul-e-alb”. 😊 Face, întotdeauna, diferența și oferă un aspect luminos și îngrijit dormitorului, iar acest lucru nu are cum să nu îți dea o stare de bine și cel puțin un zâmbet în colțul gurii. Albul luminează și se potrivește oricărui dormitor, indiferent de design, iar calitatea materialului se vede de la distanță.

Prosoapele de baie s-au ridicat și ele la nivelul așteptărilor: sunt moi, pufoase și absorbante. Au rămas moi și după prima spălare (acesta este un aspect important, pentru că nu folosesc balsam pentru rufe din cauza aditivilor și ingredientelor de sinteză din compoziție) și dacă mă enervează ceva la un prosop de baie, acel lucru este să întindă apa pe corp, în loc să o absoarbă. Prospape hoteliere de la Ella sunt confecționate din bumbac 100% cu fir pieptănat și non-alergenic, care nu zgârie pielea delicată a copiilor, în special. Prosoapele sunt din fir dublu răsucit, au cusături rezistente si se pot spăla până la 90 de grade, cu o rezistenţă crescută la spălari repetate.

În plus, specificația Mihaelei – toate produsele au eticheta  Oeko-Tex, ceea ce înseamnă că sunt confecționate la cele mai înalte standarde de calitate, folosind strict material calitativ și cu certificare OEKO-TEX.

Mă bucur că vă pot recomanda, necondiționat, produsele hoteliere ale Mihaelei, atât cât am reușit să testez, până acum. Urmează să comand și pernele, pentru că durerile de coloană și cervicale îmi dau de furcă, în special în această perioadă rece și promit să revin cu feed-back despre calitate și efectul lor asupra somnului meu.

Raportul calitate preț al acestor produse este unul grozav, iar sentimentul pe care îl ai, când dormi în ele, este unul de pace și relaxare. Ca în vacanță. O vacanță la noi acasă, când reușim să lăsăm la ușa dormitorului acele scenarii sumbre, care ne răpesc bucuria celor mai frumoase momente, petrecute alături de cei dragi.

Produsele le puteți comanda și aici

Website – www.produse-hoteliere-ella.ro

Facebook – www.facebook.com/produsehoteliereella

Leave a Reply

Your email address will not be published.