Visul de veacuri al mamelor: FĂRĂ MUCI ȘI TUSE PERSISTENTĂ!

Visul de veacuri al mamelor: FĂRĂ MUCI ȘI TUSE PERSISTENTĂ!

Eu, gata, recunosc – sunt depășită de situație! Nu înțeleg ce s-a întâmplat anul acesta… Nici sezonul mucilor și al tusei nu mai e ce a fost. Acum se prelungește și văd că, încet-încet, cucerește și vara. Așteptam vremea caldă tocmai pentru a scăpa de răcelile copiilor, care m-au adus, din toamna trecută, la colaps. Afară e cald și ei tot cu nas înfundat și tuse, tuse, tuse până la epuizare. Și noi, mai marii casei, la fel…

Mă bucur de ocazia acestui articol pentru a pune în practică un gând pe care îl aveam mai demult, și anume o rubrică specială, despre produsele 100% românești, acele produse de calitate excepțională, cu care ne putem mândri oriunde în lume și care ne fac să ne îndreptăm coloana la gândul că suntem români. Mă știți – am limba ascuțită când vine vorba de toate disfuncționalitățile din țară, însă iubirea și pasiunea pentru acele lucruri bune, care poartă amprenta românească, nu pălește. Singurul regret este că vă povestesc despre minunea aceasta de aparat pe fondul epuizării, din cauzele enumerate mai sus.

Cum vă spuneam, în acest sezon rece am ajuns la disperare. Și nu doar eu, ci mulți alți părinți, asemenea mie, cu care am schimbat idei, informații și, mai ales, încurajări. Din toamna 2021 și până în mai 2022, copiii mei au trecut prin opt (OPT!) răceli/viroze sau ce or fi fost, toate cu producție nelimitată de muci, cu sufocări în somn, cu tuse (pentru care am încercat și vreo șapte – poate că nu mă credeți, dar au fost șapte – tipuri de siropuri diferite pentru tuse, cumpărate, testate cu sentimentul ăla de neputință și speranță). În general, schema era aceeași: după 4 zile la grădiniță, din a cincea (vineri), începeau simptomele, iar următoarele două-trei săptămâni erau crunte. Ioana a adus de la grădiniță, de fiecare dată, câte un gărgăune, pe care l-a împărțit generos cu Bogdi. Și cu mine (probabil că perioada prelungită de stat în casă și-a spus cuvântul asupra imunității, însă anul acesta – că o fi vârsta, pandemia, precauția excesivă – răcelile mele au avut manifestări mai urâte ca niciodată).

Acum, la începutul lunii iunie (vara!), în plină speranță de mamă care nu mai vrea să vadă muci, pentru că a venit căldura – iată, din nou ploi și din nou copii cu simptome urâte, deși acum două săptâmâni am avut cea de-a șaptea (măcar șapte e număr magic) răceală. Acum, la a opta, Ioana a avut febra 40.4 (am mers la urgențe, pentru că nu ceda la antitermice și împăturire în cearceafuri ude), tuse, nas înfundat… O laringo-amigdalită și-a făcut de cap printre cei mici – și mari, dacă e să mă număr și pe mine și pe Cristi.

Între timp, în căutarea unor remedii definitive (imposibil, știu, dar a visa e încă netaxabil), am auzit despre dispozitivul cu aer sărat, de la Saltmed.

Am intrat pe site-ul lor, am citit tot ce era de citit acolo, apoi le-am scris repede un mail pentru câteva detalii despre concentrația recomandă pentru copiii de 1-2 ani. Ceea ce m-a uimit peste măsură a fost că, la scurt timp de la transmiterea mailului, am fost sunată chiar de dl. Director Ilie Lăzărescu. Era vineri după-amiză și știți că, în general, directorul este cel care stinge lumina într-o instituție serioasă. Am avut o conversație foarte plăcută, în care mi s-a explicat modalitatea de funcționare a dispozițivului, gradul de eficiență + garanția (câți producători îți oferă o astfel de garanție) că după 2, maxim 3 terapii, simptomele răcelii se vor ameliora vizibil.

Și așa a fost, deși copiii începuseră deja și un tratament cu antibiotic (nu l-am putut ocoli, oricât de tare mi-aș fi dorit).

Îmi pare bine că am descoperit aparatul, dar îmi pare rău că nu am știut de el pentru a-l aplica preventiv. Partea pozitivă este că visul de veacuri al mamelor poate deveni realitate, cu prevenție! SALINA DE ACASĂ!

DESPRE SALTMED – DETALII

Am primit produsul – pompa de aer uscat și tuburile cu sare și am început să o aplic Ioanei (5 ani) încă din ziua respectivă. La fel și lui Bogdi (1 an și 4 luni), însă – în cazul lui – în timpul somnului, pentru că altfel nu am reușit să îl las cu masca pe față. După două zile jumătate, am făcut ceva ce visează toate mamele: am strâns batista bebelușului și am pus-o în sertar, în speranța că nu o mai văd până în noiembrie.

Inclusiv Ioana a dormit cu masca pe față (poza articolului este pe bune, Ioana dormea dusă, în timpul zilei, respirând, în sfârșit, bine). Este foarte, foarte SILENȚIOS!

Greșeala mea a fost că m-am oprit cu haloterapia, după cele două zile, pentru că ambii copii au fost cât se poate de bine, afară era cald, trandafirii au înflorit, adio răceli, bine ai venit vară… știți voi. Din păcate, după trei zile, au reînceput ploile, vântul, mesajele de pe grupul de grădiniță că, din nou, copiii sunt răciți și vor sta acasă. La fel și Ioana mea – din nou, avea nasul curgător și a început să tușească. Aceeași tuse groaznică a revenit. Iar eu, evident, am revenit la haloterapia de acasă, pentru că a merge într-o salină din București era exclus, având în vedere febra, mucii și tusea puternică.

DESPRE INHALATORUL CU AEROSOLI SALTMED: CUM SE FOLOSEȘTE ȘI DE CE ESTE EFICIENT?ESTE EFICIENTĂ?

Încep cu avantajele, apoi detaliez fiecare aspect în parte.

Terapia cu aerosoli salini uscați, realizată cu ajutorul aparatului SaltMed:

  • Nu are efecte adverse. Nu există supradoză de sare, pentru că această sare NU se absoarbe de la nivelul plămânilor, în sânge.
  • Este silențioasă și poate fi făcută copiilor inclusiv în timpul somnului, dacă nu suportă masca pe față, în timpul zilei, mai mult timp.
  • O oră de utilizare pe zi a inhalatorului Saltmed este echivalentă cu o zi petrecută în salină.
  • Este rapidă și la îndemână, atunci când deplasarea la o salină nu poate fi posibilă, fie pentru propria protecție (imunitate scăzută), fie pentru protecția celor din jur și obligativitatea păstrării distanței.

SaltMed este un dispozitiv medical terapeutic activ (Conform HG 54/2009), marcă înregistrată și certificată în Comunitatea Europeana. Mai mult decât atât, eficacitatea și siguranța terapiei cu SaltMed au fost dovedite de studii clinice:

  • Studiu insuficiență respiratorie acută, secția UPU spital Floreasca, București
  • Studiu nou născuți prematur – Spitalul de urgență pentru copii Marie Curie
  • Raport de caz pacient ventilat mecanic ATI

SaltMed este singurul inhalator de pe piață ce asigură o emisie controlată și cu concentrație înaltă de aerosoli salini, cu dimensiunea de 0.3-5 microni. Particulele de sare, cu dimensiuni cuprinse între 0.3-5 microni sunt singurele capabile să ajungă efectiv până în profunzimea aparatului respirator și să determine efectul terapeutic! Particulele cu diametrul mai mare de 5-6 microni, se depun doar la nivelurile superioare ale căilor respiratorii (nări, cavitatea bucală, faringe).

Alte inhalatoare saline NU permit controlul emisiei de aerosoli, nici concentrația aerosolilor sau dimensiunea acestora, ceea ce înseamnă că efectele lor terapeutice pot fi extrem de variabile de la o utilizare la alta. Inhalatorul salin SaltMed are același efect terapeutic la fiecare utilizare și, cumulativ, o eficiență mai mare comparativ cu alte inhalatoare saline existente pe piață.

Găsiți pe site-ul lor www.saltmed.ro foarte multe informații despre produs și instrucțiuni privind utilizarea.

Acestui dispozitiv i se pot atașa două baterii de sare – tip L și tip N. Pentru copii am folosit bateria tip L, care poate fi utilizată de 60 de ori, maxim 90 minute pe zi. Pentru adulți – recomandat este cartușul de tip N, care poate fi folosit de 100 de ori, dar nu mai mult de 12 ore pe zi (pentru o terapie intensă).

AFECȚIUNI CE POT FI AMELIORATE CU DISPOZITIVUL SALTMED

Vă recomand să  aveți în casă inhalatorul SaltMed, mai ales pentru situațiile când nu puteți face un tratament prelungit, la salină. De fapt, acest aparat este o salină la purtător, iar particulele de sare sunt o terapie naturală pentru ameliorarea multor simptome specifice sezonului rece.

Noi, mamele, vom fi mereu în război cu tusea și mucii, și pentru asta avem nevoie de arsenal puternic. Atât timp cât există o invenție românească ce și-a dovedit eficiența în studii de caz și este folosită, în prezent, în spitale (inclusiv în terapia copiilor născuți prematur), cred că putem avea toată încrederea în SALTMED.

DESPRE PREȚUL DISPOZITIVULUI SALTMED


Când am văzut prima dată prețul, am avut un moment de ezitare. 475 lei aparatul + un cartus L (60 ore) și 665 lei aparatul + un cartuș de tip N (100 ore). Apoi mi-am dat seama că suma asta o plătim pentru un coș săptămânal la cumpărături, pentru alimente de bază. Apoi am încercat să fac un calcul al sumelor cheltuite, din toamnă, pe toate siropurile și medicamentele pentru tuse… Inclusiv inhalatorul pentru combinația clasică de Ventolin + Flixotide. Sunt convinsă că în timp ce cititți, și voi v-ați gândit la același lucru: cât cheltuim, într-un sezon, pe toate medicamentele? Dar oare cât cheltuim pentru prevenia bolilor? Așa-i că, în majoritatea cazurilor, acționăm doar după ce apar simptomele?


Un astfel de aparat, ca SaltMed, este o investiție în sănătate, o terapie naturală pentru copiii de orice vârstă, dar și pentru adulți (acei “copii” mai mari care, uneori, de la sinuzită, mai și sforăie). Personal sunt mulțumită de modul în care acționează terapia cu Saltmed și vi-l recomand cu toată convingerea. Revin în toamnă cu noi păreri, pentru că, acum, după ce l-am descoperit și achiziționat, îl voi utiliza preventiv, înainte de începerea grădiniței, pentru a evita o experiență similară cu cea din acest sezon.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.